Zelfoogst*:
Snijbonen of sperziebonen (tot 250g p.p. in vak A8)
Tomaten (nu nog beperkt oogstbaar, tunnelkas, kleine kas en vak A5)
Aardappels (afwegen tot 300 p.p. in koelkast tuinhuis)
Koolrabi paars of wit (1 p.p. in vak A6 en vak A9)
Bieten (tot 250g p.p. in vak A10 en A5)
Postelein (snijden tot 300g p.p. in vak A4)
Slamix of een krop sla (1 krop sla p.p. in vak A7)
Andijvie (in vak A6 of A9, oogst de onderste bladeren, wat je nodig hebt tot ong. 300g p.p.)
Bosje kruiden: tijm, rozemarijn, lavas, munt, bieslook, oregano (in kruidentuin)
Bosje bosui (3 p.p. in vak A6)
Eetbare bloemen: Goudsbloem en Oost Indische Kers, Malva, Komkommerkruid (in bloementuin)
*Je oogst/pakt een portie per persoon, als je een abonnement van meerdere personen hebt mag je meerdere porties oogsten/pakken.
Let op: soms maken wij al porties en dan kun je het in een bosje of zakje uit een krat halen waarop 1persoons of 2persoons staat.
Inhoud krat:
Tomaten, zomerpostelein, snijbonen of sperziebonen, aardappelen, krop eikenblad sla, krop krulsla/ijsbergsla, koolrabi
Bewaren:
Groenten waar blad aan zit of die volledig blad zijn, wikkel je in een iets vochtige theedoek en bewaar je in de koelkast. Deze zijn vaak 1-3 dagen houdbaar. Kruiden zet je het beste in een glas water (zoals een bosje bloemen) in de koelkast, op deze manier blijven ze zo'n 3-6 dagen vers te gebruiken, door ze te drogen of in te vriezen zijn ze maanden langer houdbaar. Aardappelen en knollen bewaar je op een donkere, koele, droge plek, zoals een voorraadkast of de kelder.
Alle overige groenten maak je even vochtig en bewaar je in de koelkast, waar ze meestal 3-6 dagen houdbaar zijn.
Recepten:
Reactie plaatsen
Reacties