Oogstbericht week 35

Gepubliceerd op 28 augustus 2024 om 12:22

Zelfoogst*:

Komkommer (in koelkast, 1 per persoon) 

Nieuw-Zeelandse spinazie (tot 300g p.p. In vak B5)

Tomaten (tunnelkas, kleine kas en vak A5)

Bieten (tot 250g p.p. in vak A10 en vak A5)

Postelein (in koelkast)

Slamix of een krop sla (ongeveer 100g p.p. in vak A7) 

Andijvie (1 krop, in vak A6 of A9)

Bosje kruiden: tijm, rozemarijn, lavas, munt, bieslook, oregano (in kruidentuin)

citroenverveine (in tunnelkas)

Bosje bosui (3 p.p. in vak A6)

Eetbare bloemen: Goudsbloem en Oost Indische Kers, Malva, Komkommerkruid (in bloementuin)


Inhoud krat:

Tomaten, paksoi, aubergine, postelein, komkommer, koolrabi en takjes rozemarijn

 

Hoe te oogsten?


Paprika, peper, komkommer, snackkomkommer: snijdt met een mesje de vrucht af bij het steeltje.

Tomaten: je kunt de vruchten plukken met je handen, de tomaten laten vanzelf los als je er zachtjes aan trekt. 

Koolrabi: kies een mooie grote uit - je kunt de knol met een mesje afsnijden bij het steeltje onder de bol, de wortels mogen in de grond blijven zitten. 

Bieten: bieten zitten in groepjes van 2-4 knollen bij elkaar. Kies uit elk groepje de grootste en trek die voorzichtig uit de aarde terwijl je de kleinere bietjes met je andere hand tegenhoudt, deze mogen nog verder groeien. 

Kruiden: kruiden oogst je door de topjes af te snijden. Of tot boven de eerste bladoksels met scheutjes. Zo groeit de plant voller en groter.

Nieuw-Zeelandse spinazie en Postelein: bij deze groente geldt ook dat je hem kunt oogsten in de toppen of tot de eerste bladoksels met nieuwe scheutjes. Zowel de stelen als het blad is in gerechten te verwerken. 

Snijbonen of sperziebonen: snijdt de grootste boontjes af bij het steeltje. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.