Oogstbericht week 45

Gepubliceerd op 6 november 2024 om 11:00

Zelfoogst*:

Flespompoen (koelkast, klein 1 persoon, groot 2 personen)

Ui (koelkast, 1 per persoon) 

Postelein (kleine kas, 200g per persoon)

Tomaten (koelkast, 250g per persoon) 

 

Andijvie (vak A11, 300g per persoon)

Snijbiet (vak A10, 300g per persoon) 

Slamix of krop sla (vak A11 midden achterin)

Bosje kruiden: bieslook, tijm, rozemarijn, bieslook, oregano (in kruidentuin)

Eetbare bloemen: Oost Indische Kers - blad is ook eetbaar, kaasjeskruid, goudsbloem (in bloementuin)

*Kies tot 4 groenten en 2 bij-groenten uit.


Inhoud krat:

andijvie, flespompoen, raapstelen, tomaten, ui,  slamix met eetbare bloemen, knolselderij

Hoe te oogsten?


Paprika, peper, komkommer, snackkomkommer: snijdt met een mesje de vrucht af bij het steeltje.

Tomaten: je kunt de vruchten plukken met je handen, de tomaten laten vanzelf los als je er zachtjes aan trekt. 

Koolrabi: kies een mooie grote uit - je kunt de knol met een mesje afsnijden bij het steeltje onder de bol, de wortels mogen in de grond blijven zitten. 

Bieten: bieten zitten in groepjes van 2-4 knollen bij elkaar. Kies uit elk groepje de grootste en trek die voorzichtig uit de aarde terwijl je de kleinere bietjes met je andere hand tegenhoudt, deze mogen nog verder groeien. 

Kruiden: kruiden oogst je door de topjes af te snijden. Of tot boven de eerste bladoksels met scheutjes. Zo groeit de plant voller en groter.

Nieuw-Zeelandse spinazie, raapstelen en Postelein: bij deze groente geldt ook dat je hem kunt oogsten in de toppen of tot de eerste bladoksels met nieuwe scheutjes. Zowel de stelen als het blad is in gerechten te verwerken. 

Snijbonen of sperziebonen: snijdt de grootste boontjes af bij het steeltje. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.