Oogstbericht week 47

Gepubliceerd op 20 november 2024 om 12:01

Zelfoogst*:

NZ-Spinazie (kleine kas, 300g per persoon)

Roerbakmix: Amsoi (kleine kas, 150g per persoon) Snijbiet (kleine kas: langs het pad groene snijbiet, vak A9 gekleurde snijbiet, 150g per persoon)

PAS OP: gekleurde snijbiet in het kastje zijn bietjes, hier kun je geen snijbiet van oogsten dan stoppen ze met groeien

Paksoi (kleine kas, 1per persoon)

Krop sla (kleine kas)

Bosje kruiden: tijm, rozemarijn, oregano (in kruidentuin)

 

*Kies tot 3 groenten en 2 bij-groenten uit.


Inhoud krat:

Nieuw-Zeelandse spinazie, roerbakmix (snijbiet/amsoi), paksoi, slamix, bosje rozemarijn en tijm

 

Hoe te oogsten?


Paprika, peper, komkommer, snackkomkommer: snijdt met een mesje de vrucht af bij het steeltje.

Tomaten: je kunt de vruchten plukken met je handen, de tomaten laten vanzelf los als je er zachtjes aan trekt. 

Koolrabi: kies een mooie grote uit - je kunt de knol met een mesje afsnijden bij het steeltje onder de bol, de wortels mogen in de grond blijven zitten. 

Bieten: bieten zitten in groepjes van 2-4 knollen bij elkaar. Kies uit elk groepje de grootste en trek die voorzichtig uit de aarde terwijl je de kleinere bietjes met je andere hand tegenhoudt, deze mogen nog verder groeien. 

Kruiden: kruiden oogst je door de topjes af te snijden. Of tot boven de eerste bladoksels met scheutjes. Zo groeit de plant voller en groter.

Nieuw-Zeelandse spinazie, raapstelen en Postelein: bij deze groente geldt ook dat je hem kunt oogsten in de toppen of tot de eerste bladoksels met nieuwe scheutjes. Zowel de stelen als het blad is in gerechten te verwerken. 

Snijbonen of sperziebonen: snijdt de grootste boontjes af bij het steeltje. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.