Oogstbericht week 22

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 06:54

Zelfoogst*: 

Venkel (portie in netje in krat bij spoeltafel)

Aardappelen (portie in netje in krat bij spoeltafel)

Roerbakmix/wokgroenten (bosje p.p. in krat bij spoeltafel)

Slamix (1 portie in krat bij spoeltafel)

Rode ui (portie in netje in krat bij spoeltafel)

Radijs (een bosje van 5 p.p. in vak A4)

 

*Je oogst/pakt een portie per persoon, als je een abonnement van meerdere personen hebt mag je meerdere porties oogsten/pakken.
Let op: soms maken wij al porties en dan kun je het in een bosje of zakje uit een krat halen waarop 1persoons of 2persoons staat.

 

Inhoud krat:

Venkel, aardappelen, roerbakmix/wokgroenten, rode ui, slamix

 

Bewaren:

Groenten waar blad aan zit of die volledig blad zijn, wikkel je in een iets vochtige theedoek en bewaar je in de koelkast. Deze zijn vaak 1-3 dagen houdbaar. Kruiden zet je het beste in een glas water (zoals een bosje bloemen) in de koelkast, op deze manier blijven ze zo'n 3-6 dagen vers te gebruiken, door ze te drogen of in te vriezen zijn ze maanden langer houdbaar. Aardappelen en knollen bewaar je op een donkere, koele, droge plek, zoals een voorraadkast of de kelder.

Alle overige groenten maak je even vochtig en bewaar je in de koelkast, waar ze meestal 3-6 dagen houdbaar zijn.


Recepten:

Venkel-zalm soepje

Venkel met rode ui uit de wok

Vis met bieslookpuree en romige venkel

Aardappelsoep met tijm

Aardappeltortilla met spinazie (of roerbakmix/wokgroenten)

Rosti schotel met shoarma

Noedels met roerbakmix/wokgroenten

Wokgroenten met chorizo

Rode ui chutney

 

TIP: De roerbakmix/wokgroenten zijn als je ze klein snijdt in diverse gerechten te verwerken, denk bijvoobeeld aan bami, nasi, door een pasta saus, of gewoon te wokken/roerbakken, maar je kunt er ook stamppot van maken zoals je met spinazie of andijvie zou doen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.