Oogstbericht week 24

Gepubliceerd op 11 juni 2024 om 11:02

Zelfoogst*: 

Andijvie (in vak A6, oogst de onderste bladeren, wat je nodig hebt tot ong. 250g p.p.)

Kapucijners of tuinbonen (in vak C4 en C5, oogst wat je nodig hebt tot ong. 300g kapucijners of 500g tuinbonen ongedopt p.p.) 

Bieten (per portie in krat bij spoeltafel)

Slamix (per portie in krat bij spoeltafel)

Knoflook (in vak B2)

Eetbare bloemen Goudsbloem en Oost Indische Kers (in bloementuin)

 

*Je oogst/pakt een portie per persoon, als je wil een abonnement van meerdere personen hebt mag je meerdere porties oogsten/pakken.
Let op: soms maken wij al porties en dan kun je het in een bosje of zakje uit een krat halen waarop 1persoons of 2persoons staat.

 

Inhoud krat:

Bieten, andijvie, kapucijners of tuinbonen, slamix met eetbare bloemen, zomerwortel, knoflook, radijs

 

Bewaren:

Groenten waar blad aan zit of die volledig blad zijn, wikkel je in een iets vochtige theedoek en bewaar je in de koelkast. Deze zijn vaak 1-3 dagen houdbaar. Kruiden zet je het beste in een glas water (zoals een bosje bloemen) in de koelkast, op deze manier blijven ze zo'n 3-6 dagen vers te gebruiken, door ze te drogen of in te vriezen zijn ze maanden langer houdbaar. Aardappelen en knollen bewaar je op een donkere, koele, droge plek, zoals een voorraadkast of de kelder.

Alle overige groenten maak je even vochtig en bewaar je in de koelkast, waar ze meestal 3-6 dagen houdbaar zijn.


Recepten:

Andijvie

Tortelini met andijvie en walnoten

Noedelsalade met andijvie

Gestoofde andijvie met kikkererwt en knoflook

Bieten

Bietenquiche

Bietencrumble (zoet!)

Rode bietensoepje

Geroosterde bieten met balsamico

Kapucijners

Kapucijners met spek-uiensaus

Kapucijners met gehakt en piccalilly

Kapucijnersalade met karnemelkdressing

Tuinbonen

Tuinbonen met spekjes en tijm

Tuinbonenspread met citroen en feta

Tuinbonen met knoflook

Risotto met tuinbonen en munt

Knoflook

Knoflooksaus

Knoflook inmaken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.