Oogstbericht week 26

Gepubliceerd op 26 juni 2024 om 09:03

Zelfoogst*: 

Savoie kool (in portie in krat bij spoeltafel)

Nieuwe aardappelen Alouette (in krat bij spoeltafel, afwegen 300g p.p.)

Andijvie (in vak A4, oogst de onderste bladeren, wat je nodig hebt tot ong. 300g p.p.)

Tuinbonen (in vak C4, beperkt oogstbaar, 1 portie van 600gram) 

Slamix (in vak A7, oogsten tot 100g p.p.)

Bosje kruiden: tijm, rozemarijn, lavas, munt, bieslook (in kruidentuin)

Eetbare bloemen Goudsbloem en Oost Indische Kers (in bloementuin)

 

*Je oogst/pakt een portie per persoon, als je wil een abonnement van meerdere personen hebt mag je meerdere porties oogsten/pakken.
Let op: soms maken wij al porties en dan kun je het in een bosje of zakje uit een krat halen waarop 1persoons of 2persoons staat.

 

Inhoud krat:

Andijvie, nieuwe aardappelen Alouette, courgette, koolrabi, slamix met eetbare bloemen, citroenverveine/melisse

 

Bewaren:

Groenten waar blad aan zit of die volledig blad zijn, wikkel je in een iets vochtige theedoek en bewaar je in de koelkast. Deze zijn vaak 1-3 dagen houdbaar. Kruiden zet je het beste in een glas water (zoals een bosje bloemen) in de koelkast, op deze manier blijven ze zo'n 3-6 dagen vers te gebruiken, door ze te drogen of in te vriezen zijn ze maanden langer houdbaar. Aardappelen en knollen bewaar je op een donkere, koele, droge plek, zoals een voorraadkast of de kelder.

Alle overige groenten maak je even vochtig en bewaar je in de koelkast, waar ze meestal 3-6 dagen houdbaar zijn.


Recepten:

Andijvie

Tortelini met andijvie en walnoten

Noedelsalade met andijvie

Gestoofde andijvie met kikkererwt en knoflook

Tuinbonen

Tuinbonen met spekjes en tijm

Tuinbonenspread met citroen en feta

Tuinbonen met knoflook

Risotto met tuinbonen en munt

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.