Oogstbericht week 27

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 09:18

Zelfoogst*: 

Zomerpostelein (300g p.p. zelf afwegen in krat bij spoeltafel)

Snijbonen (250g p.p. zelf afwegen in krat bij spoeltafel, afwegen 300g p.p.)

Snijbiet (in vak A4, oogst de onderste bladeren, wat je nodig hebt tot ong. 300g p.p.)

Bindsla krop (in vak A7, oogsten tot 100g p.p.)

Bosje kruiden: tijm, rozemarijn, lavas, munt, bieslook (in kruidentuin)

Eetbare bloemen Goudsbloem, Komkommerkruid en Oost Indische Kers (in bloementuin)

 

*Je oogst/pakt een portie per persoon, als je wil een abonnement van meerdere personen hebt mag je meerdere porties oogsten/pakken.
Let op: soms maken wij al porties en dan kun je het in een bosje of zakje uit een krat halen waarop 1persoons of 2persoons staat.

 

Inhoud krat:

Snijbonen, zomerpostelein, snijbiet, krop bindsla, bosje kruiden 

Bewaren:

Groenten waar blad aan zit of die volledig blad zijn, wikkel je in een iets vochtige theedoek en bewaar je in de koelkast. Deze zijn vaak 1-3 dagen houdbaar. Kruiden zet je het beste in een glas water (zoals een bosje bloemen) in de koelkast, op deze manier blijven ze zo'n 3-6 dagen vers te gebruiken, door ze te drogen of in te vriezen zijn ze maanden langer houdbaar. Aardappelen en knollen bewaar je op een donkere, koele, droge plek, zoals een voorraadkast of de kelder.

Alle overige groenten maak je even vochtig en bewaar je in de koelkast, waar ze meestal 3-6 dagen houdbaar zijn.


Recepten:
Snijbonen
Salade met gegrilde snijbonen

Snijbonen met feta en pittige krieltjes
Snijbonen frittata met geitenkaas 

Snijbiet

Zomerpostelein

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.